VCB-bond houdt eendaagse prikactie

Sport 13 december
december 13, 2016
18-jarige rover aangehouden
december 13, 2016
Show all

VCB-bond houdt eendaagse prikactie

Minister Hoefdraad krijgt een week om meer duidelijkheid rond fusie te verschaffen

De bonden bij de Volkskredietbank (VCB) en de Landbouwbank hebben vandaag een landelijke prikactie gehouden. Die liep tot 11.00 vanmorgen. Volgens Robby Berenstein, voorzitter van de vakbond, is deze actie slechts een signaal naar de regering toe. Dit meldt Starnieuws. Een op handen zijnde fusie tussen de VCB en de Surinaamse Postspaarbank (SPSB), alsook het opstappen van VCB-directeur Percy Clenem per 1 januari 2017, heeft de gemoederen doen opspelen.

De bond geeft minister Gillmore Hoefdraad van Financiën een week om duidelijkheid te brengen in wat de plannen van de regering precies inhouden.

Het personeel van de VCB zit al middenin het proces van samensmelten met de Landbouwbank. En dat verloopt langzaam, want het gaat nu eenmaal om financiële instellingen met talloze afdelingen en portfolio’s.

Berenstein benadrukt dat het personeel niet tegen een fusie is.

Het is het ‘waarom’ dat mensen parten speelt, vindt hij.

Met de samenvoeging wordt een staatsbank beoogd, stelt het Ministerie van Financiën.

Bankdirecteur Percy Clenem zou zich naar eigen zeggen niet terugvinden in de koers die is uitgezet. Op basis daarvan heeft hij zelf aan de vertegenwoordiger van de aandeelhouder; het Ministerie van Fina

Comments are closed.