Vastenmaand moslims begonnen bij verschijning Nieuwe Maan

10 Mobiel – Ronald Gambier – 16 Mei 2018
mei 16, 2018
President Bouterse ontwijkt discussies over problemen in het land zegt Ronnie Brunswijk
mei 16, 2018
Show all

Vastenmaand moslims begonnen bij verschijning Nieuwe Maan

Surinaamse moslims zijn woensdagavond op het moment waarop de nieuwe maan zich heeft gemanifesteerd begonnen met Ramadhan, de vastenmaand op de Islamitische kalender. Tot het einde van de Ramadhan op 15 juni zullen honderden miljoenen belijders van de Islam zich van zonsopkomst tot zonsondergang onthouden van vast voedsel en drinken.

Het vasten ziet men als een vorm van zuivering van de ziel en gehoorzaamheid aan God. Het is een van de vijf zuilen van de islam en is dus verplicht. … Het vasten laat voelen hoe het is om honger te hebben en helpt daarmee empathie voor minderbedeelden te ontwikkelen.

Ook het nuttigen van het ontbijt voorafgaand aan het vasten, alsook het ont-vasten in de vooravond, dient in alle soberheid te geschieden.

Imam Abuna Oesman Ismael van de gemeente Tariq Ul Islam en Sheik Ali Mustafa, die speciaal voor de Ramadhan terug is in Suriname, hebben enkele goede tips voor zij die donderdag met het vasten beginnen

Naar het voorbeeld van de profeet Mohammed vasten moslims in deze maand gedurende de dag. Dit vasten is een van de vijf zuilen van de islam. Zieken, zwangere vrouwen, militairen in oorlogstijd, jonge kinderen, reizigers en alle anderen voor wie het vasten een bedreiging vormt voor de gezondheid (denk bijvoorbeeld aan mensen met suikerziekte) of vertragend werkt op herstel van een ziekte, zijn echter niet overal verplicht om te vasten.

Comments are closed.