Today In Pop History – 5 januari
januari 5, 2023
10 Mobiel – Emile Hennep – 5 januari 2023
januari 5, 2023
Show all

Vandaag In Het Verleden – 5 januari

5 januari 1909:

Colombia erkent de onafhankelijkheid van Panama.

5 januari 1933:

De bouw van één van de beroemdste bruggen ter wereld begint: de Golden Gate-brug bij San Francisco. Weinig door de mensen gemaakte zaken zijn zo mooi als de Golde Gate-brug, vinden sommige mensen.

5 januari 1940:

Geboorte datum van Pim de la Parra, Surinaams-Nederlands filmregisseur. De la Parra de maker van de bekende Surinaamse film ‘Wan Pipel’ (1976).

5 januari 1940:

In Amerika wordt de eerste demonstratie gegeven van FM-radio. Het nieuwe medium heeft een aantal voordelen ten opzichte van de ouderwetse middengolf. FM-radio ruist minder, heeft minder last van gekraak en klinkt veel helderder. Kortom: het is ideaal voor muziekzenders. Het eerste officiële FM-radiostation ging trouwens in 1941 de lucht in.

5 januari 1972:

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA kondigt aan de Space Shuttle (het Ruimteveer) te ontwikkelen en president Richard Nixon ondertekent een wet t.b.v. de NASA om een begin te maken met de studie voor het bemannen van een ruimteveer.

5 januari 1977:

De Kenyase president Yomo Kenyatta ontbindt het parlement.

5 januari 1998:

Vandalen “onthoofden” het Zeemeerminnetje in de haven van de Deense hoofdstad Kopenhagen.

5 januari 2016:

Bij geheime verkiezing wordt Jayant ‘Aniel’ Padarath gekozen als voorzitter van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF), de grootste bedrijfsleven organisatie van Suriname. Hij was de tweede man in het vorige bestuur dat geleid werd door Henk Naarendorp. De nieuwe ondervoorzitter is Moulijn Abas.

Comments are closed.