Today In Pop History – 31 oktober 2019
oktober 31, 2019
Pg: Vervolging nog niet ingezet; minister wel verdachte
oktober 31, 2019
Show all

Vandaag In Het Verleden – 31 oktober 2019

31okt. 1517:

De Duitse theoloog Maarten Luther protesteert met 95 stellingen tegen de misstanden in de Rooms-Katholieke Kerk. Hij plaatst deze stellingen op de deur van de kerk in Wittenberg (Duitsland). Dit wordt gezien als het begin van de protestantse hervorming.

31 okt. 1876:

Bengalen (Oost-Pakistan) wordt getroffen door een cycloon: ongeveer 200.000 Bengali’s komen daarbij om het leven.

31 okt. 1951:

De eerste zebrapaden worden in Groot-Brittannië in gebruik genomen.

31 okt. 1982:

Protestdemonstratie in Paramaribo tegen de aanwezigheid van de linkse Grenadiaanse premier Maurice Bishop. Bishop was op uitnodiging van Bouterse naar Suriname gehaald

31 okt. 1982:

Legerleider Bouterse doet een verregaande uitspraak in Fort Bomika (het ABO-terrein): hij zou met Moederbond’s voorzitter Cyrill Daal persoonlijk afrekenen, met de woorden dat hij Daal contant zou betalen, waarbij Daal het kleingeld mocht houden. De Grenadiaanse dictator Maurice Bishop, die op last van Bouterse met een Twin Otter van de SLM uit Grenada gehaald was, was op deze meeting aanwezig. Op Grenada was onder invloed van Cuba een linkse beweging op gang gekomen. Bishop adviseerde Bouterse dat in ons land slechts 1 krant, 1 radiostation, 1 TV-station moeten worden toegestaan, onder censuur opererend. Voorts adviseerde Bishop zijn gastheer om “tegenstanders uit de weg te ruimen vóór ze jou uit de weg ruimen”. Op dat moment was er een massameeting bij de Moederbond aan de Coppenamestraat onder leiding van Cyrill Daal gaande. Fred Derby steunt de Moederbond niet.

31 oktober 1984

De Indiase minister-president Indira Gandhi wordt door twee leden van haar lijfwacht in New Delhi doodgeschoten. Haar opvolger is haar zoon Rajiv Gandhi.

31 okt. 1992:

Het Vaticaan geeft toe dat de Rooms-Katholieke Kerk een verkeerde redenering opna hield, in tegenstelling tot Galileo Galilei, die beweerde dat de zon en niet de aarde in ons zonnestelsel het middelpunt is.

31 okt. 2000:

Fred Derby geeft verklaringen over 7, 8 en 9 decmber 1982 en weerspreekt de beweringen die Bouterse tijdens zijn persconferentie enkele dagen daarvoor gedaan heeft.

31 okt. 2000:

De advokaten Lilawatie Raghoebier en Kries Bhoendie worden toegelaten tot de balie. Sedert twee jaar is dit de eerste keer, daar een geschil bestond over de wettige benoeming van mr. Alfred Veldema tot president van het Hof van Justitie tijdens de regering Wijdenbosch.

31 okt. 2004:

In China hebben wetenschappers gewaarschuwd voor een nieuw uitbraak van SARS in het zuiden van dat land. Ze verwachten echter geen grote verspreiding van de ziekte.

31 okt. 2007:

20 jaar geleden is “Hoe Duur Was De Suiker” van Cynthia McLeod gepubliceeerd. Dit œuvre is het begin van McLeods schrijverscarrière. McLeod deelde mede dat dit boek verfilmd wordt.

31 oktober 2011

De aarde telt volgens de Verenigde Naties nu 7 miljard mensen.

Comments are closed.