Today in Pop History
mei 31, 2014
Lions Club Paramaribo West overhandigt brillen aan 112 leerlingen
mei 31, 2014
Show all

Vandaag in het Verleden

31 mei 1778:

De Grote Stadskerk van de EBG (de Mamakerki) aan de Steenbakkerijstraat wordt ingewijd

(233 jaar geleden)

 

31 mei 1884:

De Amerikaan Dr. Harvey Kellogg krijgt patent op zijn uitvinding van droge korenvlokken, de populaire “Corn Flakes”.

 

31 mei 1910:

De Unie van Zuid-Afrika verklaart zich onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk. Kaap de Goede Hoop wordt een deel van de Unie van Zuid-Afrika.

 

31 juni 1962:

Oorlogscrimineel Adolf Eichmann, die door de Israëlische Geheime Dienst (de Mossad) in Argentinië was opgespoord, wordt uit dat land naar Israël gesmokkeld om zich te verantwoorden inzake zijn oorlogsverleden. Hij wordt schuldig bevonden aan de dood van meer dan 1 miljoen Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog en hoort de doodstraf tegen hem uitspreken. Het vonnis wordt door middel van ophanging voltrokken.

 

31 mei 1979:

Rhodesië wordt onafhankelijk van Engeland en adopteert de naam Zimbabwe.

 

31 mei 2000:

Mambo King, Latin Jazz bandleider en timbalero Tito Puente sterft in New York ten gevolge complicaties na een 12 uur durende open-hart operatie. Tito Puente is 77 jaar geworden.

 

31 mei 2003:

Rivano Cabenda uit Boskamp (Coppename Punt) wordt vermist. Hij had met zijn oom in een boot gezeten die was omgeslagen. Hij dreef af naar zee en na twee dagen op zee gedobberd te hebben, kwam hij terecht in een Guyanees dorpje aan zee en heeft er 5 dagen vertoefd. Hij is daarna bezorgd bij familie aan de Zeedijk (Nickerie). Politiecommandant Elfried Metroos van Nickerie zegt dat medisch onderzoek heeft uitgewezen dat de conditie van Cabenda O.K. is.

 

31 mei 2006:

Veterane Ere Divisie basketballer Marcel Welch is in Rotterdam gehuldigd. Hij kreeg van de Nederlandse Basketbal Bond een award uitgereikt. Marcel Welch werd geroemd vanwege zijn discipline en inzet. Hij was ook bekend als een strenge trainer. Clubgenoten zijn o.a. geweest Hesdy van Wilgen en Ro Wezer. Het plein in de omgeving van het sportcomplex van Rotterdam-Zuid is naar hem vermoemd en draagt de naam “Marcel Welch Plein”.

 

31 mei 2007:

Oud-minister / oud-statenlid John Thijm overleden op 91-jarige leeftijd.

 

31 mei 2009;

De laatste overlevende van de Titanic-ramp, Millvina Dean, is op 97-jarige leeftijd overleden. Op 14 april 1912 ramde de Titanic tijdens haar eerste vaart een ijsberg en zonk naar de bodem van de Atlantische Oceaan. Hierbij verloren 1.500 passagiers de dood

 

31 mei 2014: JARIG:

De Grote Stadskerk der EBGà 236 jaar.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.