Today In Pop History – 17 september 2021
september 17, 2021
8 mensen aan Covid-19 overleden; 609 besmettingen
september 17, 2021
Show all

Vandaag in het verleden – 17 September 2021

17 september 1872

Phillip W. Pratt uit het Amerikaanse Abington krijgt patent op zijn ontwerp van de sprinklerinstallatie.

17 september 1908

Voor het eerst valt er een dodelijk slachtoffer bij een vliegtuigongeluk. Het ongeluk gebeurt als luchtvaartpionier Orville Wright een demonstratievlucht houdt voor het Amerikaanse leger. Bij hem in het toestal zit luitenant Thomas E. Selfridge. Op een hoogte van 23 meter breekt een blad van de propellor af en stort het vliegtuig naar beneden. Beide inzittenden raken zwaar gewond. Selfridge overlijdt aan zijn verwondingen.

17 september 1911

De eerste vlucht met een vliegtuig van de ene naar de andere kant van de VS wordt voltooid. Piloot is C.P. Rogers. Hij is in 82 uur van New York naar Pasadena gevlogen.

17 september 1931

Platenmaatschappij RCA Victor geeft de eerste demonstratie van de langspeelplaat. Het zou nog 17 jaar duren voordat de LP massaal zou worden geproduceerd. Het bedrijf dat begon met het massaal produceren van LP’s was Columbia, de grote concurrent van RCA.

17 september 1978

Tijdens een conferentie in Camp David (het presidentiële buitenverblijf in de Verenigde Staten) erkent de Egyptische president Sadat de staat Israël. De Israëlische premier ‘Begin’ geeft de Sinaï terug aan Egypte. Sadat en ‘Begin’ zouden hier later de Nobelprijs voor de vrede voor krijgen.

17 september 1983

Vanessa Williams, het mooiste meisje van New York, wordt gekroond tot Miss America. Ze is de eerste zwart vrouw in de 62-jarige geschiedenis van Miss America die deze titel krijgt. Ze mag haar kroontje trouwens niet lang houden. Wanneer blijkt dat ze bloot in Penthouse heeft gestaan, moet ze de prijs inleveren. Vanessa Williams had trouwens meer kwaliteiten dan alleen een mooi uiterlijk. Ze zong (Save The Best For Last) en acteerde (Candyman, Another You).

Comments are closed.