Vandaag beslissing verscherping Covid-maatregelen

Ruim 40 vrijwilligers melden zich bij Diakonessenhuis
mei 18, 2021
157 Covid-19 besmettingen en nog 2 doden erbij
mei 18, 2021
Show all

Vandaag beslissing verscherping Covid-maatregelen

De Covid-19 maatregelen zullen worden aangescherpt. Dit besluit wordt later op de dag genomen. Voordat de aanscherping kan worden doorgevoerd, moet er met diverse groepen overleg gevoerd worden. De regeringsraad, onder leiding van de president, komt vandaag ook bijeen. Dinsdagmiddag is er een spoed besloten vergadering met de parlementaire Covid-19 commissie.

Tijdens de bespreking in De Nationale Assemblee zijn ook alle fractieleiders uitgenodigd. Naast minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid is ook het Outbreak Management Team aanwezig. Besloten moet worden welke maatregelen getroffen zullen worden om de Covid-crisis het hoofd te bieden. Er zijn meer ziekenhuisbehoeftigen dan er plekken zijn. In sommige ziekenhuizen is er helemaal geen plek meer. Patiënten moeten wachten op een plek die vrijkomt. Claudia Redan, algemeen directeur van Academisch Ziekenhuis Paramaribo, heeft in gesprek met Starnieuws reeds benadrukt dat Suriname aan de vooravond staat van code zwart. Het besluit moet worden genomen door de regering omdat er ook noodmaatregelen getroffen dienen te worden.

Uit de meest recente cijfers blijkt dat in alle districten mensen geïnfecteerd zijn. Maandag zijn 4 mensen in Coronie besmet geraakt. Ook het Mungra Medisch Ziekenhuis is overvol geraakt. Er zijn 14 patiënten in het ziekenhuis opgenomen, terwijl er 11 bedden zijn vrijgemaakt voor Covid-gevallen. Veel van de patiënten die nu besmet raken, hebben zuurstof nodig. De zuurstofbedrijven werken dag en nacht om de ziekenhuizen te kunnen voorzien.  

Comments are closed.