Van Trikt nieuwe Governor:

Vriendengroep ‘Voel je helemaal vrij bazen’ en Staatsolie geven ruim 125.000 SRD aan Special Olympics
februari 28, 2019
Nog geen instructies voor Politie bij controle Rij- en Voertuigenbelasting
februari 28, 2019
Show all

Van Trikt nieuwe Governor:

-Ook andere managementfuncties ingevuld

-Governor wordt met spoed Surinamer

-Opvolger Gersie treedt per 1 maart aan

 

De opvolger van Glenn Gersie als governor van de Centrale Bank van Suriname, Robert-Gray van Trikt, wordt met spoed Surinamer. Dit zegt minister Gillmore Hoefdraad van Financiën aan Starnieuws. Van Trikt die vrijdag begint bij de moederbank, bezit de Nederlandse nationaliteit. Donderdag nog worden de formaliteiten afgehandeld, zegt de bewindsman aan de nieuwssite.

 

Woensdagnacht werd bekend dat de regering Van Trikt per 1 maart aanstelt als governor. Ook de overige managementfuncties bij de moederbank zijn ingevuld, meldt het NII in een persbericht.  William Orie wordt directeur Monetaire en Economische Zaken, Michael Soekhnandan wordt directeur Bankbedrijf en Bancaire Zaken, terwijl de waarnemend governor Ingeborg Geduld-Nijman direct blijft Toezicht Bank- en Kredietwezen blijft.

 

De regering meldt verder dat het nieuwe managementteam van de bank, samen met de nieuwe governor zullen zorgen voor “het beschermen van de waarde van de munt, het opkrikken van de monetaire reserves, het versterken en efficiënt verwezenlijken van het binnenlands en buitenlandse financiële en betalingsverkeer, en het uitvoeren van prudent toezicht op het bank- en kredietwezen”. Daarnaast zal een aantal specifieke issues worden aangepakt, waaronder “goede afstemming en coördinatie met het ministerie van Financiën ter ondersteuning van het fiscale en monetaire beleid” en de “publicatie van de Jaarverslagen van de CBvS, zodat aan de wettelijke verplichting tot verslaglegging en verantwoording over de uitvoering van haar kerntaken wordt voldaan. Dit zal een inhaalslag behelzen vanaf het boekjaar 2015”.

Comments are closed.