Van Trikt en Agnoe nog steeds in hechtenis

Covid-19: Weer een leven geëist; 19 besmettingen
februari 9, 2021
Wan Okasi Zorgvervoer in zwaar weer
februari 10, 2021
Show all

Van Trikt en Agnoe nog steeds in hechtenis

Rechter Maytrie Kuldipsingh is dinsdag, net als bij de vorige rechtszitting in januari in de zaak tegen gewezen Financiënminister Gillmore Hoefdraad, voorbijgegaan aan het verzoek voor opschorting van de voorlopige in hechtenisstelling van de verdachten van Robert van Trikt, ex- governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) en zijn zakenpartner Ashwin Agnoe. Volgens de kantonrechter staan de ernstige bezwaren hiertegen nog steeds overeind. Tijdens de zitting werden de verdachten onderworpen aan vragen uit getuigenverklaringen. De raadsman van Van Trikt, Erwin Kanhai, liet twee ingesproken teksten horen waaruit geconcludeerd kan worden dat Hoefdraad op de hoogte was van de overeenkomsten die gesloten zijn met Orion Assurance and Advisory NV en Clairfield Benelux NV. Kanhai zegt teleurgesteld te zijn in de beslissing van de rechter.

De zaak wordt op 30 maart voortgezet. Rechter Kuldipsingh acht het van belang dat er een confrontatie plaatsvindt tussen de ex-bankgovernor en medeverdachte Alibaks-Hausil, en dat op 9 maart. Beiden hebben belastende verklaringen tegen elkaar afgelegd.

De rechtszaak tegen Ginmardo Kromosoeto wordt ook op 30 maart voortgezet. De gewezen SPSB-directeur werd dinsdag eveneens geconfronteerd met getuigenverklaringen. Volgens zijn raadsman, Richard Tjon A Joe, staat echter nergens beschreven dat het niet-volgens-de-procedure-handelen van Kromosoeto strafbaar is.

Zijn verzoek tot invrijheidstelling is door de magistraat ook afgewezen.

Comments are closed.