Van den Heuvel vroeg informatie over zijn status

Dagbladen overzicht 17 november
november 17, 2014
Lady Shaynah in supercollectief Nederland-Indonesië
november 17, 2014
Show all

Van den Heuvel vroeg informatie over zijn status

De Surinaamse advocaat van Simpel Media BV, het bedrijf waar de Nederlandse journalist John van den Heuvel verbonden is, heeft procureur generaal (pg) Subhas Punwasi op 17 september gevraagd om een schriftelijke bevestiging dat er geen vervolging is ingesteld tegen Van den Heuvel en zijn collega Peter van Vugt.

Vorig jaar namen zij  de zevenjarige Nishayad Nabi mee naar Nederland tegen de wil van de grootouders die het jongetje verzorgden. Punwasi kreeg van een vervolgingsambtenaar van het Openbaar Ministerie (OM) het advies vervolging in te stellen of de zaak over te dragen aan Nederland.

“In elk geval adviseer ik dat de heren John van den Heuvel en Peter van Vugt de toegang tot Suriname wordt ontzegd”, aldus het schrijven. De reden hiervoor is dat de grootmoeder van Nishayad aangifte wegens ontvoering heeft gedaan.Volgens het OM is het niet de eerste keer is dat Van den Heuvel een kind heeft ontvoerd. “Het is dan ook niet onwaarschijnlijk dat een dergelijk handelen in de toekomst wederom kan plaatsvinden en dat men zich in dat kader weer toegang tot Suriname wil verschaffen.”

Van den Heuvel zei eerder tegen de Ware Tijd dat hij het juist logisch zou vinden als hij door het OM zou worden gevraagd naar Suriname te komen om vragen te beantwoorden. “Wij hebben niets te verbergen”, aldus van den Heuvel die denkt dat de zaak eerder te maken heeft met zijn kritische berichtgeving over president Bouterse.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.