Van Coblijn beargumenteerd vertrek uit NPS

Jeugd met visuele beperking krijgt ook toegang tot informatie jeugdbeleid
augustus 17, 2015
Verdeeldheid vakbeweging stremt regeringsdeelname
augustus 17, 2015
Show all

Van Coblijn beargumenteerd vertrek uit NPS

John van Coblijn, afdelingsvoorzitter Paramaribo van de Nationale Partij Suriname (NPS), heeft zondag het lidmaatschap van de politieke organisatie opgezegd. Hij schrijft voorzitter Gregory Rusland dat de sociaaldemocratische principes van de NPS op een zijspoor zijn gezet. Van Coblijn zal op korte termijn bekendmaken wat hij zal doen. Hij zegt aan Starnieuws dat hij politiek actief zal blijven. Het volk krijgt een alternatief aangeboden.

Van Coblijn geeft aan om welke principes het gaat, die door het bestuur onder leiding van Rusland overboord zouden zijn gegooid. Het gaat om:

  • De bezorgdheid en verbondenheid met betrekking tot de sociaal zwakkeren;
  • Het organiseren en inspireren van de sociaal zwakkeren;
  • Het luisteren naar de opinies van de leden;
  • Het debat binnen de partij;
  • De interne partij democratie;
  • Het verheffen van de leden van de partij;
  • Het aansturen van het vertrouwen en respect tussen de leden onderling;
  • De communicatie binnen de partij;
  • Ownership van de leden van de partij, dat gerelateerd is aan een lidmaatschapskaart.

Van Coblijn herinnert de NPS eraan dat de partij één is die opkomt voor de sociaal zwakkeren, de middenklasse en de nationale ondernemers. De afdeling Paramaribo heeft altijd in deze richting gewerkt. Dit blijkt onder meer uit de talrijke documenten die wij in de loop van de tijd naar u toe hebben gestuurd, waarop wij tot en met de dag van vandaag nooit een reactie van u hebben ontvangen, schrijft Van Coblijn in zijn brief aan de partijleiding. Voor de goede orde wijs ik u er uitdrukkelijk op dat de NPS geen elitaire partij is, noch een partij die wordt bestuurd door personen die hun persoonlijke belangen in de zin van overheidsorders, concessies en dergelijke wensen te behartigen.

Zelf heb ik rond juli 2014 een poging gedaan om de NPS-principes, die onder uw voorzitterschap schijnen te zijn verlaten, te laten doorkomen in een gedragscode voor de partij en voor de Surinaamse politiek. Helaas hebt u persoonlijk alle pogingen ondernomen om dit initiatief te torpederen, in plaats van deze politieke idealen weer in het spotlicht bij de samenleving te plaatsen.

Integendeel bent u samen met gelijkgerichte belanghebbenden bezig geweest een verkeerd beeld te schetsen van wat afdeling Paramaribo als policy heeft. En dit is het opkomen voor de belangen van de achtergestelden in het centrum en de wijken van Paramaribo en andere delen van Suriname.

 

Comments are closed.