“Van beweging tot grootste buitenparlementaire partij”

Waardeverlies salarissen hot issue binnen Sociaal Economische Raad
november 2, 2020
“Suriname kan binnenkort naar code oranje”
november 2, 2020
Show all

“Van beweging tot grootste buitenparlementaire partij”

HVB wil forse groeicijfers handhaven

Het bestuur van de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB) is na drie jaar sparren in de politiek, niet ontevreden met wat tot nu toe is bereikt. Hoewel het niet altijd gemakkelijk was, kijkt de partijtop positief terug op de afgelopen periode. De beweging vierde zaterdag de derde verjaardag met een dankdienst. In verband met COVID-19 was er geen groot feest. Ondanks het niet gelukt is zelfs één parlementszetel te behalen bij de verkiezingen in mei, ziet voorzitter Mike Noersalim de toekomst met vertrouwen tegemoet. Over het vertrek van politiekleider Raymond Sapoen en medeoprichter Deepak Chitan, die een week voor de verkiezingen na een besluit van de rechter hun zetels waren kwijtgeraakt, is Noersalim kort en duidelijk.

Tijdens diverse toespraken viel meermaals een kritische noot over de crisis beheersingsplannen van de regering Santokhi-Brunswijk. Noersalim merkt op dat de regering Bouterse-Adhin in haar crisismanagement voor dezelfde keuzes heeft gestaan, maar dat toen vanuit de huidige coalitiepartijen forse kritiek is geleverd en zelfs internationaal protest was aangetekend bij dezelfde schulseisers:

Andermaal Mike Noersalim, voorzitter van de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB). Hij sprak zaterdag op het 3 jarig bestaan van de partij.

Comments are closed.