Dagbladen overzicht 08 januari
januari 8, 2016
EBS verstrekt vanaf medio januari nieuwe offertes
januari 8, 2016
Show all

Valse SRD 100 biljetten in omloop!

Recent is ontdekt dat er vervalste 100 SRD biljetten in omloop zijn. De Centrale Bank van Suriname (CBvS) en justitiële autoriteiten hebben deze ontdekking gedaan. De vervalste biljetten moeten zo snel mogelijk uit de roulatie worden gebracht. Hoe groot het aantal valse biljetten is, is nog niet duidelijk. Hoewel de informatie beschikbaar is op de website van de bank en de politie, is er nog geen waarschuwing naar het publiek uitgegaan.

De CBvS heeft informatie verstrekt aan onder andere de politie over de vervalste biljetten. De SRD 5 wordt gebleekt, waarna de afbeelding van een biljet van SRD 100 hierop wordt afgedrukt. “Het gevoel hierbij is dat van echt geld, terwijl het wel degelijk om een vervalsing gaat,” zegt de CBvS in een waarschuwing.

Volgens de bank kan de samenleving zich door oplettendheid beschermen tegen verlies. Er wordt gedetailleerd informatie verstrekt hoe de echte biljetten van vervalste kunnen worden onderscheiden. De echte bankbiljetten hebben meer echtheidskenmerken. “Oplettendheid is geboden, vooral voor degenen die contante betalingen ontvangen onder drukke en minder goed verlichte omstandigheden. Voor valsemunters zijn dit de ideale momenten en plekken om hun vervalst geld te gebruiken,” waarschuwt de bank. Starnws 

Comments are closed.