BUZA-minister spreekt VN-vergadering op laatste dag toe
september 28, 2018
FOLS ondersteunt actie van BVL en ALS niet
september 28, 2018
Show all

Valies stapt naar de rechter

Minister Ferrier corrigeert uitspraken niet

 

Onderwijsminister Lillian Ferrier heeft niet gereageerd op de eis van vakbondsleider Wilgo Valies. Hij had de bewindsvrouw tot donderdagmiddag 17:00u de tijd gegeven om uit te komen met een correctie van haar beweringen. Valies zegt aan Radio 10 dat met raadsman Gerold Sewcharan voorbereidingen getroffen zullen worden om naar de rechter te stappen, en een correctie te krijgen.

 

Op een persmeeting donderdag zei de vakbondsleider dat hij zich, samen met andere deskundigen, zo’n 5 jaar heeft ingezet voor het hervormingsproces van de IMEAO-opleiding. Voor de werkovereenkomsten zou hij geen miljoenen noch tonnen, zoals beweerd wordt, hebben ontvangen. Valies voelt zich gecriminaliseerd door de uitlatingen van Ferrier. Het bestuur van de Bond van Leraren en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname gaat de internationale instanties op de hoogte stellen van de bedreigingen die Ferrier ook heeft geuit richting onderwijsgevenden die maandag 01 oktober gaan staken.

 

Volgens Valies is het schending van de arbeidsrechten en kenmerkt haar houding zich als een uiting van dictatuur:

Wilgo Valies, die niet te spreken is over de uitspraken van minister Lillian Ferrier. Volgens hem is de staking van maandag slechts een eendaagse actie. Zo willen de vakbonden BvL en ALS een signaal geven aan de regering dat de overlegsituatie tussen hen en de bewindsvrouw afgebrokkeld is.

Comments are closed.