Valies: Consensus bereikt over leerkrachten O.S. Uitkijk

VSB deelt bezorgdheid C-47
januari 24, 2017
‘Tegoeden centrale bank Gambia onaangeroerd door oud-president’
januari 24, 2017
Show all

Valies: Consensus bereikt over leerkrachten O.S. Uitkijk

Wilgo Valies, voorzitter van de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) tevens Bond van Leraren (BvL), zegt dat er consensus is bereikt met de regering over de kwestie van O.S.Uitkijk. De leerkrachten die een brief ontvingen van minister Robert Peneux om zich te verweren, kunnen normaal naar school, wanneer de actie van de onderwijsbonden is opgeheven.

Valies zei op een persconferentie, gisteren, dat over de benoeming van een nieuwe schoolleider partijen elkaar nog niet hebben gevonden. Over dit besluit zal er weer gesproken worden met de regering. De leerkrachten hoeven zich niet te verweren volgens de bondsvoorzitter omdat zij deelgenomen hebben aan een vakbondsactie. De minister moet zich wenden tot de vakbond en niet tot individuele leerkrachten. Zij hebben het recht om te staken.

Een deel van de leerkrachten van O.S. Uitkijk is weer terug naar school. Volgens Valies zijn zij gemanipuleerd door de leiding van het Bureau Basisonderwijs. De vakbondsleider stelde dat er ‘basja’s’ in dienst zijn genomen op bepaalde afdelingen van het ministerie om leerkrachten in het gareel te houden. Valies merkte op dat de tijd van ‘basja’s’ voorbij is. Leerkrachten moeten zich kritisch kunnen uitlaten zonder dat zij geïntimideerd worden. De vakbeweging moet volgens Valies inspraak hebben in het mutatiebeleid. Starnws

Comments are closed.