Vakbonden sturen protestbrief naar president

Dagbladen overzicht 13 september
september 13, 2016
Breeveld : “Koersontwikkeling en kwestie EBS zeer ernstig en zorgelijk”
september 13, 2016
Show all

Vakbonden sturen protestbrief naar president

Diverse vakbonden zullen in een brief aan president Desi Bouterse duidelijk maken dat een aanslag is gepleegd op vakbondsrechten. Dit naar aanleiding van de brief van vicepresident (vp) Ashwin Adhin naar de directeur van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) waarin instructies zijn gegeven om op te treden tegen de vakbond bij dit bedrijf. De vakbondsleiders zijn maandag met spoed bijeengekomen in het gebouw van C-47.

Robby Berenstein, voorzitter van C-47, stelt dat hoe de zaak ook verder verloopt bij de EBS, de brief van de vp niet geaccepteerd kan worden. De vp heeft namens de aandeelhouder de directie opgedragen om een beroep te doen op de OWOS, om het beraad per onmiddellijke ingang op te heffen. Het werk moet terstond worden hervat.

“Bij continuering van het beraad zal de directie onmiddellijk dienen over te gaan tot gezondmaking van het bedrijf. Immers, door het wekenlang beraad van de OWOS is wederom bevestigd dat het bedrijf o.a. te kampen heeft met overtollig personeel, wat niet bevorderlijk is voor een efficiënte bedrijfsvoering.” De vakbonden vinden dat dit een bedreiging is vanuit de regering. “Als dit geaccepteerd wordt, zijn alle vakbonden die opkomen voor hun rechten, vogelvrij verklaard”, merkt Berenstein op. De brief is in concept af. Na ondertekening zal de brief naar de president worden verstuurd.

Comments are closed.