Vakbond oplossing voor medewerkers Canawaima veerdienst zegt aangewezen voorzitter Dwarka

Bond Milieu-inspecteurs gaat dinsdag in gesprek met minister Pengel
november 13, 2017
Rosebel Goldmines houdt beroepenbeurs
november 13, 2017
Show all

Vakbond oplossing voor medewerkers Canawaima veerdienst zegt aangewezen voorzitter Dwarka

De werknemers bij de Canawaima veerverbinding bij Southdrain in Nickerie hebben een vakbond opgericht; de Canawaima Werknemers Organisatie (CWO). Dat gebeurde afgelopen vrijdag. Via een loting is het bestuur samengesteld onder leiding van Dayanand Dwarka. Robby Berrenstein, de leider van C-47, was aanwezig bij de oprichting van de nieuwe vakbond en beide vakbondsleiders gaven aan dat er niet zomaar gestalte gegeven is aan een officiële vertegenwoordiging voor de medewerkers bij de Canawaima veerdienst.

Voorzitter Dwarka zegt dat de procedure om te komen tot dialoog met de leiding van de veerverbinding tussen Suriname en Guyana, op gang gebracht gaat worden. Dat moet leiden tot een collectieve arbeidsovereenkomst.

De veerverbinding met Guyana die door de Canawaima Ferry Service wordt onderhouden, bestaat bijna 18 jaar. Bij de Canawaima zijn er statutair 2 raden in beide landen te weten Canawaima Ferry Services en Canawaima Management Company. De Ferry Service is de vertegenwoordiger van de aandeelhouder en eigenaar van de boot, terwijl de management-company belast is met de exploitatie en onderhoud van de boot.

Comments are closed.