Vakantie vertelprogramma moet kinderen mondiger en wijzer maken

Personeel Stichting Wasserij Particuliere Ziekenhuizen ontslagen
juli 16, 2015
NDP fractieleider Misiekaba: ‘Zaad voor moderne Surinaamse samenleving eindelijk ontsproten’
juli 16, 2015
Show all

Vakantie vertelprogramma moet kinderen mondiger en wijzer maken

De stichting National Storytelling Academy, van vertelkunstenaar Paul Middellijn, biedt de schooljeugd op weg naar de grote vakantie, een interessant vertelprogramma aan in een, voor deze activiteit, ongewone omgeving.

Van 20 juli tot en met 15 augustus wordt er driemaal per  dag,  tussen 9 en 12 uur ‘s morgens,  een vertelprogramma verzorgd in de Paramaribo Zoo. Dit programma is gericht op de schooljeugd van 4 tot en met 17 jaar. In het  Amphitheater van de Paramaribo Zoo zullen voor scholieren verhalen tot leven worden gebracht, middels de kunst van het verhalen vertellen. Elke verhaalsessie duurt een half uur. De Sranan Tori Academia wordt het hele jaar 2015 ondersteund door de Nederlandse Ambassade bij de uitvoering van een speciaal programma genaamd ‘De Kracht van Storytelling’.

Daarbij gaan zowel kinderen als jongeren in heel Suriname door verteltrainers onderwezen worden in de kunst van verhalen vertellen. Onderliggend doel van dit programma is om kinderen mondiger en assertiever te maken, terwijl ze spelenderwijs, via de verhalen, de wereld beter leren kennen. Uit een vakantie vertelproject van het vorig jaar, zijn er reeds 20 zogenoemde  junior Storytellers voortgekomen.

Comments are closed.