Vader krijgt ouderlijk gezag Nishayad

RvM keurt conceptwet Minimumloon goed
april 2, 2014
Kinderen met een beperking sporten samen met sponsors
april 2, 2014
Show all

Vader krijgt ouderlijk gezag Nishayad

Het gerechtshof Amsterdam, in Nederland, heeft de vader van Nishayad Nabi belast met het ouderlijk gezag van het minderjarige kind. Dat heeft het gerechtshof dinsdag beslist. Volgens het hof is de vader op grond van de wet, als overlevende ouder, de aangewezen persoon om met het gezag over zijn kind te worden belast en hem te verzorgen en op te voeden. Dit tenzij gegronde vrees bestaat dat de belangen van het kind zullen worden verwaarloosd. Het hof is van oordeel dat daar geen sprake van is.

Nishayad is begin oktober 2013 door zijn vader onder begeleiding van programmamaker John van den Heuvel van het televisieprogramma ‘Ontvoerd’ uit Suriname naar Nederland overgebracht. Nishayad kwam op 31 mei 2010 met zijn ouders naar Suriname. Zijn vader keerde op 8 juli 2010 alleen terug naar Nederland. Op 28 augustus 2010 overleed de moeder in Suriname. Zij oefende tot de dag van haar overlijden alleen het gezag uit over haar zoon.

De jongen is na het overlijden van zijn moeder bij zijn grootouders, de ouders van de moeder, in Suriname gebleven. Sindsdien lopen er, zowel in Suriname als in Nederland, procedures tussen de vader en de grootouders met betrekking tot het gezag over hun (klein)zoon. In een eerdere beschikking had het hof de Raad voor de Kinderbescherming verzocht om een onderzoek te doen. In het onderzoeksrapport dat de Raad vervolgens heeft uitgebracht, is het hof geadviseerd het verzoek van de vader om met het gezag te worden belast, toe te wijzen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.