Vaccinaties met AstraZeneca in Suriname vinden normaal voortgang

Richtsnoer – 13 tot 14 maart 2021
maart 13, 2021
Sportverslagen – 15 maart 2021
maart 15, 2021
Show all

Vaccinaties met AstraZeneca in Suriname vinden normaal voortgang

De vaccinaties in Suriname met AstraZeneca worden normaal voortgezet. Dit meldt het Ministerie van Volksgezondheid vanmorgen in een persbericht. De WHO heeft in een bericht laten weten dat er vooralsnog geen reden is om AstraZeneca niet te gebruiken. Het ministerie heeft kennis genomen van het bericht dat Nederland de komende 2 weken stopt met het toedienen van het AstraZeneca vaccin. Dit besluit is uit voorzorg genomen, nadat er bij mensen in andere Europese landen die waren geprikt met het vaccin bloedproppen waren ontstaan. In Suriname en Nederland zijn er geen enkele gevallen bekend van bloedproppen na het vaccineren. De Technische Advies Commissie voor immunisatie tegen COVID-19, volgt de ontwikkelingen op de voet. Zondagavond is er meteen vergaderd, verneemt RADIO10 van epidemioloog tevens BOG directeur, Radjesh Ori.

Volgens de jongste cijfers hebben al 5.425 personen in Suriname het eerste prikje gehad. Personen die te maken krijgen met bijwerkingen worden geregistreerd en verder begeleid.

Radjesh Ori, directeur van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, tevens epidemioloog.

Het Ministerie van Volksgezondheid zal de bevolking op de hoogte blijven houden over de ontwikkelingen rond het AstraZeneca vaccin. Het BOG is vandaag van start gegaan met de vaccinactiecampagne. Het streven is om dagelijks 500 personen in te enten.

Comments are closed.