Vaccinatie gele koorts in risicogebieden wordt opgevoerd

Dagbladen overzicht 15 maart
maart 15, 2017
Politie Spanje vindt loods met tienduizend geweren
maart 15, 2017
Show all

Vaccinatie gele koorts in risicogebieden wordt opgevoerd

Het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG), de Pan American Health Organization (PAHO), de Medische Zending (MZ) en de Regionale Gezondheid Dienst (RGD), gaan de gele koortsvaccinatie in risicogebieden opvoeren en de muskieten- en muskietenbroedplaatsbestrijding verhevigen. Dit besluit volgt op het geval van een Nederlandse toerist die besmet is geraakt met gele koorts. De toerist vertoefde eind februari twee weken in Paramaribo en bleek niet gevaccineerd te zijn tegen de infectieziekte. Op dit moment is er nog geen sprake van een epidemie of een gele koorts uitbraak, verzekerd het Ministerie van Volksgezondheid.

Na de rapportage is het Standard Operation Procedures plan onmiddellijk in werking gesteld, die voorziet in te nemen stappen bij de melding van dergelijke gevallen.

Het Ministerie van Volksgezondheid adviseert alle reizigers die naar Suriname komen zich te laten vaccineren tegen gele koorts. Het virus wordt gekenmerkt door klachten als: hoge koorts, spierpijn, hoofdpijn, misselijkheid en braken en mogelijk geelzucht.

 

Comments are closed.