US Southern Command schenkt Suriname veldhospitaal

90 Seconden – 24 juli 2021
juli 24, 2021
Magic Ten – 24 juli 2021
juli 24, 2021
Show all

US Southern Command schenkt Suriname veldhospitaal

De United States Southern Command heeft een veldhospitaal geschonken aan het Surinaamse ministerie van Volksgezond. Onder toezicht van de Amerikaanse ambassade en met behulp van het team van het Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing (NCCR), zijn de tenten waaruit het veldhospitaal bestaat, opgezet op het terrein van het Regionaal Wanica Streekziekenhuis. De donatie bestaat uit behalve de tenten, ook 40 bedden, een elektrisch systeem waarop licht en apparatuur aangesloten kunnen worden, generatoren en airco’s. Voorafgaand aan het officieel gedeelte dat vrijdag plaatsvond, zijn   het medisch personeel, technici van het Ministerie van Defensie en personeel van het NCCR, een week lang getraind door de Amerikaanse militaire experts. Aanwezig bij de ceremonie waren president Chan Santokhi, de Amerikaanse ambassadeur Karen Williams, Volksgezondheidminister Amar Ramadhin en admiraal Yvette Davids van de US Southern Command. Santokhi bedankte in zijn speech de regering van VS voor de geste. Hierdoor kunnen andere delen van het land waar de zorg ook noodzakelijk is, worden aangedaan.

Volgens Ambassadeur Williams zijn deze mobiele hospitalen veel gevraagd; vooral nu tijdens de coronapandemie. Ze is ervan overtuigd dat het nuttig zal zijn voor de gezondheidszorg.

President Chandrikapersad Santokhi en Karen Williams, de Amerikaanse ambassadeur in Suriname, vrijdag bij de officiële overdracht van een veldhospitaal, geschonken door de US Southern Command. Het kostenplaatje bedroeg ruim 865 duizend US$ en het geheel beslaat een omtrek van 27 bij 30 meter.

Comments are closed.