US$ 15 miljoen van IDB voor agrarische sector

Senioren genieten van kerstviering met First Lady
december 18, 2013
Nieuw bestuur Brandweerbond wil stukken van Seedorf
december 18, 2013
Show all

US$ 15 miljoen van IDB voor agrarische sector

Suriname heeft een lening van 15 miljoen US dollar gekregen van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) voor versterking van de agrarische sector. Hiervan maakt de IDB melding op haar website.

Met het geld zal de overheid haar dienstverlening zodanig verbeteren om de productiviteit onder agrariërs te verhogen. “Ondanks de belangrijkheid van deze sector in Suriname’s economie, is het nog steeds beneden het gemiddelde niveau van het Caribisch gebied”, merkt de IDB op.

Na de mijnbouw is deze branche de tweede belangrijkste inkomstenbron van het land. Ook verdient 17 procent van de bevolking er haar brood mee. Onder meer zal het statistieken- en informatiesysteem van de overheid worden gemoderniseerd. Daarnaast zullen onderzoek en innovatie worden verbeterd. Een sterker beleid voor voedselveiligheid en duurzame visserij praktijken zullen worden ingevoerd.

De IDB ondersteunt hiermee ongeveer 10.000 landbouwers en bijna 1.500 vissers. Het geleend geld moet Suriname in twintig jaar terugbetalen, met een aflossingsvrije periode van vijf jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.