Update: Onrust bij Rosebel Iamgold afgenomen

Dagbladen overzicht – 29 juli 2019
juli 29, 2019
Koffers geld internationaal vervoeren niet meer acceptabel
juli 29, 2019
Show all

Update: Onrust bij Rosebel Iamgold afgenomen

1 dodelijk slachtoffer en zwaargewonde gemeld

Regeringsdelegatie brengt maandag bezoek aan gebied

Het Ministerie van Justitie en Politie maakt via een persbericht bekend dat de onrust bij Rosebel Gold Mines/Iamgold maandag is afgenomen. Vrijwel direct na de melding van rellen op de plant van de multinational in Brokopondo heeft de overheid speciale politie-eenheden en militairen er naartoe gestuurd. Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie, NH-minister Sergio Akiemboto en hun collega van RO, Edgar Dikan, oriënteren zich maandag ter plaatse. Samen met dc Frederik Finisie en het traditioneel gezag in het gebied zullen verdere oplossingen in de ontstane situatie worden bekeken.

Zondagmiddag braken rellen uit bij Iamgold. Tijdens de schermutselingen zouden tot zover bekend een dodelijk slachtoffer en een zwaargewonde zijn gevallen. De werknemersbond, onder leiding van Lloyd Read, heeft intussen haar leden en het ander personeel opgeroepen voorlopig geen werkzaamheden te verrichten. Dit, totdat er meer duidelijk is geworden over de situatie, aldus Read. De bondsvoorzitter neemt het de directie van het goudbedrijf kwalijk dat er geen communicatie is over de situatie, met het oog op de veiligheid van de werknemers.

Aldus de voorzitter van de personeelsbond bij Rosebel Gold Mines, Lloyd Read die ook op weg is naar de plant in Brokopondo, om de situatie persoonlijk waar te nemen en de werknemers op de hoogte te stellen van hetgeen de directie hem heeft medegedeeld over de ontstane onrust. De rellen zouden naar verluidt zijn ontstaan door botsingen tussen Rosebel-werknemers en porknokkers in de Roma-put; een plek waar al eerder problemen om zijn geweest.

Comments are closed.