Update: Bestuur Adek en studentenvertegenwoordiging maken afspraken

Werkrelatie Politiebond, Korpsleiding en Minister verstoord
oktober 15, 2016
Stichting Delaiah Family geeft eigen invulling aan Wereldvoedseldag
oktober 15, 2016
Show all

Update: Bestuur Adek en studentenvertegenwoordiging maken afspraken

Het probleem van de studielimieters wordt aangepakt. Dit zijn de protesterende studenten overeengekomen met het bestuur van de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Gisteren hielden ongeveer 500 studenten de toegang van de universiteit geblokkeerd. Met de actie vroegen ze aandacht voor het probleem van de studielimieters.

Studentenvertegenwoordiger en lid van het universiteitsbestuur, Emanuel Scheek, vertelt dat de voorzitter van het bestuur ten eerste heeft gevraagd dat de standpunten schriftelijk worden opgestuurd.

 

Emanuel Scheek, studentenvertegenwoordiger en lid van het universiteitsbestuur.

Professor Jack Mencke, voorzitter van het bestuur van Adek, zegt dat veranderde inzichten in het probleem van studielimieters niet betekent dat die snel opgelost kunnen worden. Het probleem heeft nu wel de volle aandacht van de leiding. Als voorzitter van het bestuur van de Anton de Kom Universiteit van Suriname stelt hij dat de studielimieters er gerust op mogen zijn, dat hun inzichten serieus worden genomen. Deze zullen worden afgezet tegen die van het centraal bestuur van de universiteit, de docenten, het beleid c.q. de politiek; het Ministerie van Onderwijs.

Dialoog zal dan uitwijzen wat de beste oplossing in deze kwestie is, gegeven de huidige omstandigheden; waaronder het financieel aspect.

 

Comments are closed.