UNIVERSITEITSPERSONEEL STAAKT

GEEN TEGENLIJST BIJ BONDSVERKIEZING GEPENSIONEERDEN
maart 31, 2016
SALARISBETALING COVAB IN GEVAAR
maart 31, 2016
Show all

UNIVERSITEITSPERSONEEL STAAKT

Het Personeel van de Universiteit heeft woensdag een wilde actie gevoerd, die achteraf werd overgenomen door de bond. Bondsvoorzitter Hugo Blanker zegt dat het gaat om het personeel van Celos, MWI en Adek, vermeldt De Ware Tijd online.

De inflatie correctie van SRD 100 die vanaf januari uitbetaald had moeten worden is uitgebleven. Het personeel is ook niet over te spreken over het feit dat de gebruikelijke SRD 300 die wordt toegevoegd aan het salaris in december, is teruggebracht naar SRD 100.

Blanker zegt dat is gesproken met het stichtingsbestuur om een middenweg te zoeken, maar dit heeft niet geleid tot werkhervatting. “Het stichtingsbestuur is niet bij machte om de belofte te doen dat het geld uiterlijk 8 mei wordt uitbetaald. Het geld ontwaardt elke dag dat het later word gestort. Daarom gaan wij morgen naar de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur”, zegt Blanker.

Remy Grauwde, directeur van de universiteit, zegt dat de leiding zich wel inspant om het personeel tegemoet te komen. Met de bond is afgesproken dat de universiteit zich harder zal gaan inzetten. “We hebben ons deel gedaan en we wachten op feedback, maar dat hebben we nog niet gehad. We weten nu ook wat de situatie is in het land.” DWTonline

Comments are closed.