Unieke “ICT in Education” Opleidingen Gestart

Toekomst internaten Atjoni en Stoelmanseiland nog onzeker
oktober 28, 2014
Sport 28 oktober
oktober 28, 2014
Show all

Unieke “ICT in Education” Opleidingen Gestart

Suriname is het eerste land in de regio die sinds maandag twee unieke opleidingen ICT in education op hoger beroeps niveau heeft. Het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling, het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL) en The International Institute for Education for Development (The Institute) lanceerden in onderlinge samenwerking de twee nieuwe studies. Het gaat om een tweejarige opleiding ICT in Education op L.O. niveau en een driejarige op MO-A niveau. Na afronding van de driejarige opleiding komt de student in aanmerking voor de titel Bachelor ICT in Education. De beschikking voor de Bachelor ICT in Education titel is ook al uitgegeven door het ministerie.

Minister Ashwin Adhin van Onderwijs initieerde het geheel dat valt binnen de herstructurering van het ministerie om ondermeer de studieresultaten te verbeteren. Bij de opleidingen zal er voornamelijk ingespeeld worden op de nieuwsgierigheid van kinderen bij de ICT. De minister zette een aantal internationale deskundigen in om de opleidingen binnen vier maanden op te zetten.

Voor het eerst in de geschiedenis heeft het Minov een opleiding “ICT in Education” geinitieerd voor de leerkrachten bij het basis, VOJ en VOS niveau. Hiermee tracht het Minov invulling te geven aan haar beleidsprioriteiten door het opleiden en professionaliseren van docenten die ICT willen toepassen in het Surinaams Onderwijs zodat zij beter voorbereid zijn op de uitdagingen in de technologische wereld. ( dwt-online)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.