UNDP ondersteunt bescherming Coronie zoetwater zwamp

Besluit rechter heeft consequenties: Zwart van Damocles boven SRS
februari 18, 2015
Grassalco trekt voordeel uit grote vraag naar steenslag uit regio
februari 18, 2015
Show all

UNDP ondersteunt bescherming Coronie zoetwater zwamp

Het United Nations Development Programme Suriname, stelt een fonds beschikbaar voor Conservation International Suriname (CIS). Dit in het kader van het Suriname Coastal Protected Area Management Project (SCPAM). Tijdens een persconferentie zal vrijdag de overeenkomst tussen de betrokken partijen worden toegelicht en ondertekend.

Momenteel wordt door CIS een awareness – en communicatie strategie ontwikkeld in het kader van hun project voor duurzaam gebruik en bescherming van de Coronie zoetwater zwamp.

Het communicatie en bewustwordingsprogramma heeft onder meer als doelstelling de kennis over mangrove en het belang van de Coronie zoetwaterzwamp te vergroten.

De zoetwaterzwamp, met een totale oppervlakte van ongeveer 2500 km2, herbergt een aanzienlijk deel van Suriname ‘s meest kwetsbare mangroven, moerassen, biodiversiteit en zoetwatervoorraden. Een en ander zal worden gekoppeld aan initiatieven van de mangroveschool van het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (ROGB). Uitvoering van het project zal uiteindelijk moeten leiden tot erkenning van de Coronie zoetwater zwamp, als belangrijk zoetwatergebied onder het Internationale Ramsar verdrag.

Het “Suriname Coastal Protected Areas Management” Project (SCPAM/2011-2014) wordt gecoördineerd en geïmplementeerd door het ministerie van ROGB. Het project streeft naar behoud van biodiversiteit maar ook naar het ontwikkelen van duurzame financiële mechanismen, voor inkomensgenerering en een duurzame benutting van natuurlijke hulpbronnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.