UNDP informeert gemeenschap over GCCA+ project

Oplevering Jeugd Correctie Centrum Welgedacht A
november 22, 2019
Project ‘Trotse Surinamer’ moet bewustwording liefde voor eigen land aanwakkeren
november 22, 2019
Show all

UNDP informeert gemeenschap over GCCA+ project

Het Suriname UNDP lokaal evenement over klimaatverandering, kennisuitwisseling en veerkrachtopbouw in Nickerie, is gisteren gehouden in hotel Residence Inn. Dit evenement bestond uit een tentoonstelling met filmvertoning en spelletjes voor kinderen over de effecten van klimaatverandering. Ook waren er presentaties over projecten die zijn uitgevoerd binnen het Global Climat Change Alliance Plus, afgekort GCCA+. Dit project is de afgelopen 4 jaren op verschillende plekken in ons land uitgevoerd door de UNDP in samenwerking met diverse overheidsinstanties. Het hoofdoel van het project waarvan de middelen beschikbaar zijn gesteld door de Europese Unie en de Japan Climate Change Partnership, is om gemeenschappen weerbaarder te maken tegen de effecten van klimaatverandering. Bij de opening donderdag, sprak UNDP vertegenwoordiger in Suriname Magaret Jones Williams de hoopt uit dat de kennis die bij dit project door de verschillende partners is opgedaan, verder gedeeld zal worden.

Volgens Haidy Malone, project manager van het GCCA+, heeft het project een bijzondere output gehad voor tal van overheidsinstanties en andere organisaties. Zo zijn er projecten uitgevoerd die varieren van het opzetten van regenwater collectie systemen in Snesi Kondre tot het opzetten van plantenkassen bij 5 kindertehuizen buiten Paramaribo, en trainingen voor onderhoud hiervan. Ook is aan mensen geleerd hoe gebruikte petflessen in te zetten voor plantvermeerdering en het maken van plantenkassen. Met de Anton de Kom Universiteit van Suriname is een infra hub opgezet om oplossingen te bedenken voor de gevolgen van klimaatverandering op infrastructuur. In de dorpen Tepu en Koeroenie, in het district Sipaliwini, zijn zonne-energie projecten opgezet om de bewoners 24 uur per dag van stroom te voorzien.

Het evenement van donderdag was bedoeld om de gemeenschap te informeren over de bereikte resultaten van het GCCA+ project.

Comments are closed.