Unasur Raad van Afgevaardigden in Ecuador bijeen voor 44ste vergadering

Stichting 1 voor 12 lanceert eigen website bij viering 10-jarig bestaan
juni 24, 2014
Today in Pop History
juni 25, 2014
Show all

Unasur Raad van Afgevaardigden in Ecuador bijeen voor 44ste vergadering

De 44ste vergadering van de UNASUR Raad van Afgevaardigden komt tussen 23 en 25 juni in Guayaquil, Ecuador bijeen, om te praten over de punten die van belang zijn voor de voortzetting van afspraken die

zijn gemaakt. Ambassadeur Ike Antonius, Voorzitter van de Raad van Afgevaardigden, informeert vanuit Guayaquil dat tijdens de laatste vergadering die van 06-08 mei in Paramaribo werd gehouden, besloten was om met dit doel in juni bijeen te komen in Ecuador.

 

Deze punten hebben betrekking op:

–       De beoogde verbetering van het functioneren van UNASUR organen.

–       De stand van zaken binnen UNASUR over de gepresenteerde  samenwerkingsovereenkomst tussen UNASUR en de FAO

–       De UNASUR begroting voor 2015 waarover twee voorstellen op tafel liggen betreffende de hoogte en de beoogde besteding van financiële middelen.

Behalve deze punten is het volgens Antonius verwacht baar dat ook aandacht besteed zal worden aan de procedure voor aantrekking van kader voor het UNASUR Algemeen Secretariaat. Ook de concept Verklaring van Montevideo die in augustus 2014 zal worden  aangenomen bij de overdracht van het Voorzitterschap van Suriname aan Uruguay, zal worden besproken. Ook de verhoogde betrokkenheid van jongeren in het UNASUR gebeuren is door Suriname op de agenda geplaatst.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.