Unasur neemt resolutie aan die politieke crisis in Venezuela moet helpen oplossen

Ministerie Onderwijs stimuleert Didactisch Computergebruik tijdens geldbeurs in KKF
maart 13, 2014
Today in Pop History
maart 14, 2014
Show all

Unasur neemt resolutie aan die politieke crisis in Venezuela moet helpen oplossen

De Unie van Zuid-Amerikaanse Staten, UNASUR, heeft woensdag een resolutie aangenomen die moet bijdragen tot een oplossing in de politieke crisis die in Venezuela al weken voor onrust zorgt. De resolutie werd aangenomen tijdens een buitengewone vergadering van de Ministers van Buitenlandse Zaken die is gehouden tijdens de top die is gehouden in Santiago, Chili, die is geleid door minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken.

In de resolutie is onder andere overeengekomen dat binnenkort een commissie van de unie naar Venezuela reist om het proces van dialoog tussen de verschillende partijen te stimuleren, te ondersteunen en te begeleiden. Het doel is om in samenwerking met alle betokken partijen de vrede en rust in dat land, te doen terugkeren.

De politieke onrust ontstond nadat studenten de straat opgingen om te protesteren tegen het beleid van de Venzuelaanse president Nicolas Maduro. Bij confrontaties tussen de studenten en de politie zijn er al meer dan tien doden gevallen.

De commissie, die zal worden gevormd door ministers van Buitenlandse Zaken van de UNASUR, bezoekt Venezuela in de eerste week van april. Dit gebeurd op verzoek van de regering van Venezuela.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.