UNASUR ministers leggen basis voor politiek dialoog in Venezuela

Dagbladen overzicht 10 april
april 10, 2014
Minister Adna breek stilzwijgen over reden ontheffing Watson
april 10, 2014
Show all

UNASUR ministers leggen basis voor politiek dialoog in Venezuela

De ministers van Buitenlandse Zaken van de UNASUR lidstaten, onder wie ook onze Buitenlandse zaken minister Winston Lackin, hebben de basis gelegd voor een vreedzame oplossing van de politieke impasse in Venezuela. Op aanzet van de Unasur hebben vertegenwoordigers van de oppositie en de coalitie gesprekken gevoerd.

De ontmoetingen hadden plaats op 07 en 08 april in de hoofdstad Caracas, meldt het Surinaamse ministerie van Buitenlandse Zaken. Het initiatief van de Unasur is een gevolg van het mandaat dat op 12 maart in Santiago de Chili werd verkregen, met het doel bij te dragen aan het temperen van de spanningen in Venezuela. In overeenstemming met de gemaakte afspraken tijdens een eerder bezoek, werden  er besprekingen gevoerd  met oppositionele partijen en een vertegenwoordiging van gouverneurs van de deelstaten Amazonas, Lara en Miranda. Ook de grootste tegenhanger van gesprekken.

Deze ronde van ontmoetingen was bedoeld als voorbereiding op een diepgaand dialoog dat zo snel als mogelijk wordt georganiseed. Het ligt in de bedoeling dat een UNASUR Commissie van ministers van waarnemer van het Vaticaan,   participeren in de dialoog die nu op gang wordt gebracht.

Minister Lackin geeft aan dat met deze stap Suriname in de hoedanigheid van tijdelijke voorzitter van de UNASUR, samen met de andere lidlanden de fase van actieve betrokkenheid heeft afgesloten. In dit stadium zijn, op basis van specifieke overwegingen, de blijven volgen. In de visie van UNASUR wordt hiermee ook de basis gelegd voor het doen terugkeren van rust, orde en wederzijds vertrouwen in de Venezolaanse samenleving. Tijdens de onlusten in Venezuela, die begonnen met felle studentenprotesten, kwamen meer dan 20 personen om het leven.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.