UNASUR FORMALISEERT STAPPEN VOOR ELECTORALE WAARNEMINGSMISSIE IN COLOMBIA

Oorzaken en gevolgen revolutie 1980 belicht in seminar
februari 28, 2014
AKF wil meer agrariërs helpen aan goedkope krediet
februari 28, 2014
Show all

UNASUR FORMALISEERT STAPPEN VOOR ELECTORALE WAARNEMINGSMISSIE IN COLOMBIA

Een electorale waarnemingsmissie van de Unie van Zuid-Amerikaanse Naties (UNASUR) zal zich op 9 maart en 25 mei van dit jaar in Colombia bevinden voor respectievelijk de Parlementaire en de Presidentiële verkiezingen in het land. Ambassadeur Ike Antonius heeft namens de Unie van Zuid-Amerikaanse Naties (UNASUR) op 26 en 27 februari 2014 twee overeenkomsten getekend ter formalisering van de waarnemingsmissie.

De getekende overeenkomsten hebben betrekking op privileges en immuniteiten voor deelnemers aan de waarnemingsmissie, alsook op logistieke, financiële, administratieve en electorale aspecten. Het is de derde waarnemingsmissie onder het voorzitterschap van Suriname.

Er zal worden gelet of de principes van respect, solidariteit, samenwerking, transparantie en onpartijdigheid zoals vervat in de UNASUR-bepalingen en de normatieve regelgeving voor verkiezingen in Colombia van kracht zijn. Antonius gaf verder aan dat ook stappen zijn geformaliseerd voor de benoeming van een Algemeen Coördinator voor de Missie, alsook voor de aanwijzing van een Speciale Vertegenwoordiger.

De zevende Electorale Waarnemingsmissie in Colombia, sinds de oprichting van UNASUR in 2008, is volgens ambassadeur Antonius een weerspiegeling van de groeiende politieke rijpheid en de committering van de regio aan de principes van transparantie, vertrouwen en democratie tijdens verkiezingen.

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.