Unasur bezorgd over politieke situatie Suriname

Schakelinstituut Middelbaar Onderwijs biedt studenten tweede kans
juni 29, 2016
Kickbokser Georgio Pelswijk overleden
juni 29, 2016
Show all

Unasur bezorgd over politieke situatie Suriname

De secretaris-generaal van de Unie van Zuid-Amerikaanse Naties (Unasur), Ernesto Samper, vindt dat de politieke situatie in Suriname van invloed zou kunnen zijn op de balans van de macht in het land. Suriname is lid van de unie.

Samper, die samen met de minister van Buitenlandse Zaken van Venezuela, Delcy Rodríguez, gisteren in Suriname is aangekomen, heeft gesprekken gevoerd met president Desi Bouterse.

Bij de gesprekken waar ook de ministers van Buitenlandse Zaken, Niermala Badrising en van Justitie en Politie, Jennifer Van Dijk-Silos aanzaten, zijn kwesties besproken die van invloed kunnen zijn op het evenwicht der machten. In de verklaring zijn geen nadere details gegeven.

Verder spreekt Unasur haar steun uit voor acties die de “democratisch verkozen regering van president Bouterse” onderneemt in deze kwestie. In de komende dagen zal er een speciale monitoring van de situatie plaatsvinden, staat in de Unasur-notitie.

In een uitgegeven perscommuniqué zegt het Kabinet van de president dat vertegenwoordigers van diplomatieke missies en internationale organisaties zijn geïnformeerd over de recente ontwikkelingen over het “ontstane constitutioneel vraagstuk voortvloeiende uit de recente uitspraak van de Krijgsraad in het 8 Decemberstrafproces.”

Comments are closed.