UNASAT houdt open dag voor jongeren Nickerie

President initieert landelijk bio-landbouwproject op basisscholen in stad en land
juli 22, 2019
Sportverslagen – 22 juli 2019
juli 22, 2019
Show all

UNASAT houdt open dag voor jongeren Nickerie

Studenten die voor een bepaalde studierichting kiezen moeten goed geïnformeerd zijn over de inhoud van de studie, wat hen te wachten staat en welke mogelijkheden ze verder hebben. Met dit als oogmerk houdt UNASAT (University of applied sience and technology) in Nickerie op 25 en 26 juli opendagen. Deze hogeschool is reeds 8 jaar actief in het district. Volgens Carol-Ann Partoredjo is er onder de jonge districtsbewoners flinke interesse voor bepaalde opleidingen. Maar voorlopig wordt slechts de School of Management and Economics verzorgd, daar er minder vraag is naar de School of ICT.

UNASAT heeft in Nickerie inmiddels rond de 30 afgestudeerden afgeleverd. Wat een grote uitdaging blijft is het vinden van lokale docenten. Dat hindert de instelling niet als zodanig want volgens Partoredjo toont de hogeschool een duidelijk effect te hebben op het werk en het kennisniveau van de Nickeriaanse gemeenschap. Veel studenten zijn reeds in dienst en zetten de door hun opgedane kennis in ten bate van hun werkgever.

UNASAT heeft ook een stand op de Jongeren Informatiebeurs van de Stichting Jongeren Welzijn, op 26 en 27 juli in Nickerie

Comments are closed.