Doden en vermisten bij bootongeluk Marowijnerivier
februari 13, 2020
FAI moet zichzelf bedruipen komende periode
februari 13, 2020
Show all

UN-‘Youth Challenge’ van start

Jongeren dragen eigen creatieve oplossingen aan voor zaken hen aangaande

De ‘Youth Challenge’ voor Surinaamse jongeren tussen 14 en 24 jaar beleefde donderdag de start. De ‘Youth Challenge’ is onderdeel van Generation Unlimited, een werkarm van de Verenigde Naties. Het project wordt in Suriname uitgevoerd door Unicef in partnerschap met UNDP, het ministerie van Sport en Jeugd Zaken en Stichting The Back Lot. De vertegenwoordiger van UNICEF Guyana en Suriname, Sylvie Fouet, roept de jongeren op deze kans te grijpen, om met hun creatieve ideeën een impact te maken in de duurzame aanpak van zaken die ook hen raken.

Volgens Fouet zullen vijf projectvoorstellen geselecteerd worden en zullen de vijf teams die ze hebben ingediend elk 1.000 Amerikaanse dollars ontvangen om hun project uit te voeren. Hierna vindt er opnieuw een selectie plaats en zullen de twee meest belovende teams Suriname vertegenwoordigen in New York. Daar maken ze kans op het winnen van 20.000 Amerikaanse dollars.

Jongeren kunnen zich vanaf vandaag tot en met 7 maart opgeven om mee te doen aan deze ‘Youth Challenge’. Bij deze wedstrijd draait het om het ontwikkelen van nieuwe en innovatieve ideeën ontwikkelen die als oplossingen moeten dienen voor zaken op het gebied van onderwijs en skills, werkgelegenheid, empowerment en maatschappelijke betrokkenheid. Het idee mag op slechts een pagina worden uitgewerkt om kans te maken. 

Comments are closed.