Uitvaart Aboikoni niet vlekkeloos verlopen

Werkzaamheden grondstation Menkendam zonder load-shedding afgerond
september 30, 2014
‘Leeftijd toelating GLO moet omlaag’
september 30, 2014
Show all

Uitvaart Aboikoni niet vlekkeloos verlopen

De uitvaart van granman Belfon Aboikoni is door onvoldoende en verkeerde communicatie niet vlekkeloos verlopen. Het bleek dat de parlementaire afvaardiging en de vertegenwoordigers van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO), waaronder minister Stanley Betterson, niet aanwezig waren toen de kist naar de rivier werd gebracht.

 

De laatste plechtigheden begonnen maandagmorgen rond tien uur. De parlementariërs en de mensen van RO, die niet in Asindo Opo verbleven maar in het ressort Kumalu aan de overkant van de rivier, hadden echter de boodschap gekregen dat het om een uur zou beginnen. Enkelen konden toch nog een klein deel meemaken, anderen zijn niet meer gekomen toen ze hoorden dat ze te laat waren.

Er wordt gesproken van een vervelende en jammerlijke situatie.  Ifna Vrede, diecteur van RO, sluit echter niet uit dat de miscommunicatie indirect te maken had met het leiderschap van de overleden granman. “Er was veel kritiek op de granman omdat hij probeerde de tradities en de Westerse cultuur samen te brengen. Daardoor kwam de traditie wel eens in het gedrang en dat vond niet iedereen leuk”, legt Vrede uit. Een deel van het dorp heeft daarom ook niet meegedaan met de voorbereidingen. En daar heeft de organisatie last van gehad, meent ze.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.