Uitstel Olympische Spelen 2020 door Covid-19 pandemie

Chotelal stelt valuta ter beschikking van importeurs
maart 24, 2020
Today In Pop History – 24 maart 2020
maart 24, 2020
Show all

Uitstel Olympische Spelen 2020 door Covid-19 pandemie

Stem Surinaams Olympisch Comité heeft weinig invloed op de uitkomst

De Olympische Spelen 2020 zijn vandaag, dinsdag, definitief uitgesteld vanwege de wereldwijde uitbraak van het Covid-19 virus. De afgelopen dagen kreeg het Internationaal Olympisch Comité (IOC) meer druk op zich om het besluit te nemen de Spelen van dit jaar uit te stellen naar 2021. IOC-voorzitter Thomas Bach en de Japanse premier Abe Shinzo hebben vandaag in een gezamenlijke officiële verklaring het uitstel bekendgemaakt. Ramon Tjon-A-Fat, voorzitter van het Surinaams Olympisch Comité (SOC), spreekt van een onvermijdelijk besluit welke hij al zag aankomen. In gesprek met Radio 10 deelde de voorzitter van het Surinaams Olympisch Comité Ramon Tjon A Fat het standpunt van het comité over uitstel van de Olympische Spelen 2020.

Helaas heeft de stem van het SOC minder invloed in vergelijking met andere landen die meer sporters afvaardigen. Hij vindt deelname een gunst. Tjon A Fat geeft uitleg over de participatie van Suriname aan de Olympische Spelen.

In de deelnamegeschiedenis van Suriname aan de Olympische Spelen hebben maar drie atleten zich weten te kwalificeren voor de Olympische Spelen.

Aldus de voorzitter van het SOC Ramon Tjon A Fat. Enkele minuten geleden is het besluit genomen door het IOC om de spelen uit te stellen naar 2021.

Comments are closed.