President Santokhi komt marktventers Lelydorp tegemoet
september 1, 2020
DC Nickerie sluit markt vanwege COVID-19 geval
september 1, 2020
Show all

Uitslag basisonderwijs boven gemiddelde

Inschrijvingen V.O.J-niveau direct begonnen

Het slagingspercentage op GLO-niveau is dit jaar opmerkelijk hoog. 75,5 procent van de zesdeklassers die de toets hebben gemaakt is direct geslaagd voor het VOJ-niveau: het hoogste percentage dat het Ministerie van Onderwijs en Cultuur registreert in 10 jaar. De basisschoolleerlingen kregen dinsdag de uitslag te horen. Zoals gebruikelijk gingen tranen gepaard met blijdschap of verdriet wanneer zo een pupil de eindstreep nou heeft gehaald of niet. Dit jaar, vanwege de coronapandemie, was het voor zowel ouders als leerlingen flink wennen aan de nieuwe situatie. Radio10-reporter Ruben Tjopawiro was over straat en maakte het volgende korte verslag.

Na de uitslag zijn de inschrijvingen voor de geslaagden voor VOJ begonnen. Volgens directeur Gusta Kesoemoarso van de J.E Dennertschool zijn die vlot gestart. Als er al een minpunt aan te merken is vormt de accommodatie voor leerlingen een heikel punt doordat er volgens het COVID-onderwijsprotocol maar 13 leerlingen in een klas mogen. Dat bezorgt de directie hoofdbrekens.

Directeur Gusta Kesoemoarso van de J.E Dennertschool. Er zijn twee dagen uitgetrokken voor de inschrijvingen op VOJ-niveau. Woensdag is de laatste dag.

Door de Covid-19-situatie is er geen toets afgenomen in leervakken, alleen in de algemeen vormende vakken, schrijft de Ware Tijd. Als dit heeft bijgedragen tot het boven gemiddelde slagingspercentage moet nog worden onderzocht worden. Al jaren schommelt het landelijke gemiddelde onder de 60 procent. Nickerie heeft het hoogste slaagpercentage (83,6), gevolgd door Commewijne (82,6) en Wanica (78,3). Paramaribo staat op de vierde plek met 76,7 procent direct geslaagden. Saramacca behaalt een score van 75,8 procent.

60 procent van de leerlingen in Brokopondo en Sipaliwini is direct geslaagd. Voorgaande schooljaren bedroeg het percentage er nog geen 35 procent. De uitslag voor Marowijne is nog onbekend. Vanwege het aantal COVID-19 gevallen daar was het onderwijs er stilgelegd.

Comments are closed.