Uitgaven protestacties naar draagkracht organisaties’

Politie lost ontvoeringszaak op
mei 15, 2017
Tuchtcollege moet imagoschade advocatuur herstellen
mei 15, 2017
Show all

Uitgaven protestacties naar draagkracht organisaties’

Onkosten die gemoeid gaan met het organiseren van protestmanifestaties, zijn naar draagkracht van de deelnemende groepen. Zo deelde vakbondsleider Robby Berenstein vorige week desgevraagd mee tijdens een persconferentie.

Hij trekt zich weinig aan van de kritiek als zouden de groepen steeds klagen dat het slecht gaat, maar zelf wel geld hebben om uit te geven aan het organiseren van protestbijeenkomsten. Die kritiek kwam naar aanleiding van een afbeelding op sociale media, met een berekening van het kostenplaatje voor de logistieke zaken tijdens de protestbijeenkomsten. Volgens die berekening moeten de bestedingen in de tientallen duizenden SRD’s liggen.

Omdat Berenstein de afbeelding zelf niet heeft gezien, kon hij hier niet in detail op ingaan. De meningen slaan volgens hem echter nergens op en de uitgaven zijn overigens “niet alarmerend.” Hij denkt dat “de mensen die de dingen zeggen de aandacht willen afleiden van de echte verspilling in het land .” Zowel Berenstein als Dwarka benadrukt dat protesterende organisaties minimale middelen besteden aan de bijeenkomsten.

Berenstein legde uit dat de vakbonden hun inkomsten halen uit de contributie van hun leden. De actieleiders stelden dat de protesten misschien niet effectief lijken, maar dat zijn die wel. Dwarka is ervan overtuigd dat mede door het signaal van de protesterende groepen, ambtenaren onlangs een verhoging hebben gehad op hun salaris en dat belastingverhogende maatregelen voorlopig zijn aangehouden.

Berenstein vergelijkt de strijd met een bokswedstrijd: knock-out punch en pound for pound. “Je brengt echt slagen toe en plaatst de beleidsmakers geleidelijk aan onder druk om het beleid om te buigen.” De vakbondsleiders zijn zich ervan bewust dat het een lange strijd zal worden, maar dat die met de juiste tactieken en strategieën uiteindelijk succesvol zal uitwerken.

Comments are closed.