10 Mobiel – Ruben Del Prado – 17 juni 2020
juni 17, 2020
In Nickerie ook nieuwe COVID-positieve gevallen
juni 17, 2020
Show all

Uitdelen steunpakketten op oproep

Oncontroleerbare mensenmassa reden opschorten distributie

Een mensenmassa die niet luisterde naar instructies; dat zou de voornaamste reden zijn dat de distributie van de COVID-19 steunpakketten is opgeschort. Zo zei de directeur van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Angela Salmo, dinsdag tijdens een speciale COVID-19 persbriefing. De menigte ter plekke gaf onder meer geen gehoor aan de oproep tot het handhaven van de social distance en onthield zich van het vormen van rijen, zoals werd aangegeven. Het wekte een mate van vrees op bij de medewerkers belast met het verdelen van de goederenpakketten. Daardoor gaat de distributie vanaf nu anders worden aangepakt meent Salmo, omdat ook bleek dat veel mensen opdaagden die zich niet hebben geregistreerd om in aanmerking te komen voor zo een COVID-steunpakket.

Er is begrip voor de behoefte die leeft onder mensen die nu ook gebukt gaan onder de COVID-situatie, aldus de SoZaVo-directeur. Ze vraagt echter dat oneerlijk gedrag achterwege wordt gelaten. Personen hebben zich maandag daardoor meerdere pakketten toegeëigend. 

De mensen die dinsdag een steunpakket moesten ontvangen zullen die volgende week dinsdag ontvangen. Van staatswege is het de burgerij, in een poging de verspreiding van het coronavirus in te dammen, verboden zich op woensdag en zondag over straat te bewegen.

Angela Salmo, directeur van Sociale Zaken. Salmo gaf toe dat ook het ministerie maandag fouten heeft gemaakt. Zo was de drukte onderschat, werden pakketten laat aangeleverd en liet de technologie het ministerie is de steek

Comments are closed.