Uitbraak COVID-19 Suriname gaat kritieke fase in

10 Mobiel – Natasha Hanenberg – Aggard – 27 juli 2020
juli 27, 2020
Bedrijfsleven ook betrokken bij beheersing COVID-19
juli 28, 2020
Show all

Uitbraak COVID-19 Suriname gaat kritieke fase in

Het aantal geregistreerde COVID-19 infecties in Suriname is gestegen naar 1483. Het aantal actieve cases blijft stationair op 534, omdat maandag 35 personen genezen verklaard werden maar er tegelijkertijd 35 bijkwamen. Het Outbreak Management Team (OMT) sprak maandag tijdens de reguliere persconferentie de hoop uit dat de door president Chandrikapersad Santokhi verkondigde maatregelen deze zorgwekkende stijging van COVID-gevallen een halt wordt toegeroepen.

Epidemioloog Radjes Orie, OMT-lid, die de alarmbel luidt. De wijze waarop het coronavirus zich in Suriname verspreid gaat naar zijn zeggen de kritieke fase in. Er zijn nu ruim 6707 testen uitgevoerd sinds het virus in maart dit jaar voor de eerste maal in het land werd vastgesteld.

Infectioloog Stephen Vreden over het aantal testen dat intussen is gedaan. Het is niet duidelijk om hoeveel personen het precies gaat, aangezien een besmette persoon minimaal twee keren wordt getest alvorens genezen te worden verklaard. De gezondheidsautoriteiten mikken erop meer mobiele testunits op te zetten. De Regionale Gezondheidsdienst is reeds via deze units, maar de bedoeling is om het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) er ook bij te betrekken.

Epidemioloog Radjes Orie en infectioloog Stephen Vreden, beiden lid van het Outbreak Management Team. Door de alsmaar stijgende lijn aan COVID-19 besmettingen in Suriname vrezen de autoriteiten dat de situatie in de kritieke fase is beland.

Comments are closed.