U-23 dames volleybalselectie komt donderdag in actie

Surcad wil marktconforme dekkingskosten
augustus 12, 2021
10 Mobiel – Cindy Biswane – 12 augustus 2021
augustus 12, 2021
Show all

U-23 dames volleybalselectie komt donderdag in actie

De U-23 dames volleybalselectie van Suriname zit momenteel in Mexico, voor deelname aan het kwalificatietoernooi voor de Jeugd Pan-Amerikaanse Spelen, van 25 november tot 5 december, in Colombia. De voorzitter van de Surinaamse Volleybal Bond (SUVOBO), Lionel Blokland, zegt hoe de voorbereidingen van de damesselectie voor het toernooi zijn verlopen.

Zoals Blokland aangeeft zijn er speelsters die in de Verenigde Staten wonen en volleyballen, toegevoegd aan de selectie. Èèn van ze is de captain Cabriella Bouterse. Ze verteld wat het voor haar betekend om nu voor Suriname uit te komen.

Het is de eerste keer dat de dames zich moeten kwalificeren voor deelname aan de Pan-Amerikaanse Spelen, geeft Bouterse verder aan.

De selectie staat onder leiding van trainer Eric Aikman. Als coach zegt hij tevreden te zijn met het verloop van de voorbereidingen.

Eric Aikman, coach van de volleybal damesselectie die zich momenteel in Mexico bevindt en donderdag haar eerste partij speelt. Aikman zegt dat de toevoeging van speelsters die in het buitenland spelen heel belangrijk is voor de selectie, omdat zij vaker in training zijn geweest en ook al competities hebben kunnen spelen. Daardoor zijn zij wat meer in vorm. De coach verwacht dat het team het goed zal doen in het toernooi. Suriname speelt haar eerste wedstrijd tegen Trinidad en Tobago, om 18.00u Surinaamse tijd. De wedstrijd is te volgen via de Facebookpage van de Federacion Mexicana de Voleibol, A.C.

Comments are closed.