Tyrone Spong positief getest

Dagbladen overzicht – 8 oktober 2019
oktober 8, 2019
Savienna Misiedjan naar België voor studie
oktober 8, 2019
Show all

Tyrone Spong positief getest

Vanmorgen werd bekend gemaakt door promotor Eddie Hearn, dat Tyrone Spong postief bevonden werd na een test van de Vrijwillige Anti-Doping Vereniging (Vada) voor zijn vechtpartij van aanstaande zaterdag tegen Oleksandr Usyk. Tyrone stuurde een statement naar Radio 10, dat hij geschokt is met dit nieuws.

“Ik ben geschokt door de vermeende testresultaten die zijn bekendgemaakt door VADA en door de heer Hearns. Ik ontken ten stelligste dat ik ooit de stof heb gebruikt die in het VADA-rapport wordt genoemd. Ik heb gevraagd om het B-monster te testen in een laboratorium naar keuze. Testen uitgevoerd vorige week op verzoek van de Illinois Boxing Commission toonde, wat ik altijd heb geweten, dat ik een schone jager ben. Ik vraag Matchroom om publiekelijk te erkennen dat ik een paar dagen geleden negatief testte voor alle prestatiebevorderende stoffen. Elke ongunstige bevinding is onmogelijk en naar mijn mening een manipulatieve poging om mij uit dit gevecht te verwijderen. Ik heb vrijwillig ingestemd met VADA-testen omdat ik niets te verbergen heb. Ik zal niet rusten voordat ik van deze bizarre aantijging ben ontheven en zal alle juridische wegen zoeken die voor mij beschikbaar zijn, inclusief het zoeken naar wettelijke schadevergoeding om dit verkeerd te corrigeren”.

Het is voor dit moment het resultaat van het onderzoek afwachten om te weten als dit gevecht aanstaande zaterdag zal plaatsvinden.

Comments are closed.