Tyrone Spong maakt succesvol boksdebuut bij terugkeer in ring na blessure

Today in Pop History
maart 7, 2015
Typhoon blaakt van enthousiasme voor Suriname
maart 7, 2015
Show all

Tyrone Spong maakt succesvol boksdebuut bij terugkeer in ring na blessure

Tyrone Spong heeft zijn terugkeer in de vechtsport bekroond met een indrukwekkende knock-out op zijn Hongaarse tegenstander Gabor Farkas. Spong maakte zijn debuut in de boksring. Zijn allereerste boksgevecht in het Duitse EC Boxing Event, beslechtte hij al in de eerste ronde, na 2 minuut en 27 seconden, met een ferme rechtse tegen het hoofd van Farkas.

De 29-jarige Spong is vooral bekend om het kickboxen. Hij is voormalig Glory licht zwaargewicht kampioen en een van de grootste namen in de organisatie. Hij brak vorig jaar april in zijn laatste Glory 15 kickbox gevecht in Istanbul, zijn scheenbeen tegen Gokhan Saki. Voor dat dramatische moment had Spong nog nooit een Glory gevecht verloren. Hij had er toen al zes achter de rug.

Spong komt ook uit in de MMA World Series gevechten. Daar heeft hij een 2-0 record staan. Zijn laatste MMA gevecht werd een unanieme puntenoverwinning tegen Angel De Anda, in augustus 2013.

‘The King of The Ring’, zoals Spong wordt betiteld, heeft altijd gezegd in alle drie gevechtsporten, kickboxen, MMA en nu dus het boxen, te willen schitteren. En met succes tot nu toe. Na zijn eerste boksoverwinning in Duitsland, drapeerde Spong zich zoals gwoonlijk, weer trots met de Surinaamse vlag.

5 Comments

  1. Ja mang. gefelicitrd. He is back. Powerr

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.