Tweede telesur IT-CORE hacketon op komst

Taakstraf in de VS voor zoon Hesdy Pigot
augustus 7, 2014
Sportdag voor kinderen met een beperking op Hanna’s Lust
augustus 7, 2014
Show all

Tweede telesur IT-CORE hacketon op komst

Telesur organiseert na een succesvolle eerste editie vorig jaar op 23 en 24 Augustus de 2e Telesur/IT-Core 24-uurs Hackathon. De hackathon houdt in dat er in teamverband binnen 24 uur, een werkende mobiele- of webapplicatie wordt gebouwd. De applicatie zal worden beoordeeld op de interface, de functionaliteit, en de commerciële of maatschappelijke inzetbaarheid. In essentie is een Hackathon een marathon sessie waarin meerdere ontwikkelaars samenkomen om software te ontwikkelen in teamverband.

In tegenstelling tot het imago in de media dat hackers computer inbrekers of cyber criminelen zijn staat de term “hacking” voor het aanpassen of modificeren van systemen om daarmee functionaliteiten toe te voegen danwel aan te passen buiten de originele intentie. Hackers zijn daarom creativelingen die zich verdiepen in de interne werking van computers, netwerken en programma’s en leren dit te doorgronden individueel of in groepen.

Meestal heeft een Hackathon een thema, zoals een platform als iOS of Android, of een dienst als LinkedIn of Google Maps. Wanneer het gaat om een dienst, dan wordt het vaak door het bedrijf zelf uitgeschreven en leveren zij ook het prijzengeld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.