Twee nieuwe Covid-19 clusters ontstaan in Braziliaanse gemeenschap

Sportverslagen – 15 december 2020
december 15, 2020
10 Mobiel – David Aviankoi – 15 december 2020
december 15, 2020
Show all

Twee nieuwe Covid-19 clusters ontstaan in Braziliaanse gemeenschap

Veiligheidsmaatregelen en sociale protocollen worden massaal overtreden

Het gaat de verkeerde kant op voor wat betreft het besmettingsgevaar van Covid-19 in Suriname. Voor deze maand alleen zijn er reeds 47 nieuwe gevallen erbij gekomen.

Vandaar enkele aangepaste maatregelen waaronder het terugbrengen van de avondklok naar 9 uur ’s avonds tot en met 5 uur in de ochtend. Er zijn enkele nieuwe clusters ontstaan, waaronder in Paramaribo Noord en Brokopondo. Opvallend is dat er tot en met gisteren geen nieuwe besmettingen voor Brokopondo zijn geregistreerd, maar volgens minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie is de Braziliaanse nederzetting Villa Brazil een besmettingsbron aan het worden.

De horecasector en organisatoren van evenementen zijn furieus. Die hadden juist gehoopt dat richting de jaarafsluiting de protocollen voor shows en feestelijke samenkomsten zouden worden vrijgegeven. Integendeel krijgen zij te maken met verscherping van de maatregelen. Volgens Gezondheidsminister Amar Ramadhin is veel daarvan aan hen zelf te wijten.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid over de zorgwekkende ontwikkelingen rond Covid-19 die wederom de kop op steekt.

Comments are closed.