Twee indringers gewond tijdens schietincident Merian-mijn

Na 30 juli meer duidelijkheid over financieel platform
juli 20, 2015
NPS Nederland wil dat moederpartij koers en strategie verandert
juli 20, 2015
Show all

Twee indringers gewond tijdens schietincident Merian-mijn

Twee personen zijn gewond geraakt tijdens een schotenwisseling met de veiligheidsmensen van de Suriname Gold Company, LLC (Surgold), in Merian ) Oost-Suriname. De veiligheid in de centrale Merian-mijn is hersteld. Gewapende personen waren het terrein binnengedrongen en gebruikten hun wapens. Volgens Surgold deed dit incident zich voor rond 5.15 uur zondagochtend.

Twee van de indringers zijn gewond geraakt tijdens het schietincident. Beiden zijn behandeld op de medische post van Merian en daarna per helikopter vervoerd naar het ziekenhuis in Paramaribo. Zij zijn opgenomen in het ziekenhuis voor verdere behandeling. De politie is een onderzoek naar het incident begonnen. Het bedrijf werkt samen met de autoriteiten.

Terwijl het werk op het project verder gaat, neemt Surgold het incident zeer serieus. Het bedrijf zegt mensenrechten te respecteren en te bevorderen. Er wordt gezorgd voor de veiligheid en beveiliging van de werknemers, contractarbeiders, bezoekers en faciliteiten. De inspanningen die Surgold doet op het gebied van veiligheid, worden bepaald door de regels van het bedrijf die vallen onder de ‘Voluntary Principles on Security and Human Rights (VPSHR)’ en het ‘Global Compact’-initiatief van de Verenigde Naties, meldt het bedrijf in een persbericht.

 


 

Comments are closed.