TV programma met Nina Jurna i.v.m. verkiezingen Suriname

Directie EBS beloofd bond pensioengelden nu maandelijks te storten
mei 11, 2015
Nieuw visverwerkingsbedrijf Nickerie moet smokkel naar Guyana verminderen
mei 11, 2015
Show all

TV programma met Nina Jurna i.v.m. verkiezingen Suriname

Op 25 mei gaat Suriname naar de stembus. Vijf jaar geleden werd Desi Bouterse gekozen tot president. Hoe liggen de kaarten nu? Aan de vooravond van de verkiezingen reist journaliste Nina Jurna door Suriname en maakt de balans op van 5 jaar Bouterse. Ze ontmoet uiteenlopende inwoners, van Paramaribo tot diep in de binnenlanden. En duikt ook in de wereld van de groeiende groep Brazilianen, Chinezen en Nederlanders: migranten die steeds prominenter aanwezig zijn in Suriname.

Nina Jurna praat met Ronnie Brunswijk, die graag het stokje over wil nemen van Bouterse. Hij werd bekend in de jaren tachtig als leider van het Jungle Commando dat tegen het regime-Bouterse vocht. Daarna werd hij succesvol als zakenman, verzoende zich met Bouterse en studeerde economie. Ook Brunswijk is populair. Hoe groot is de kans dat hij straks de nieuwe president wordt en wat verandert er dan in Suriname?

De jonge zanger Damaru steunt Bouterse in zijn campagne en gaat met hem op pad(FOTO) om jongeren te bereiken. Damaru, bekend van de hit ‘Tuintje in mijn hart’ dat hij samen met Jan Smit zong, ambieert eveneens een politieke carrière. Maar waarom met Bouterse?

Hoe was het de afgelopen jaren voor nabestaanden van slachtoffers van Bouterses militaire regime in de jaren tachtig om te leven onder de hoofdverdachte van deze misdaden? Raul Behr, succesvol ondernemer in Suriname en zoon van de vermoorde journalist Bram Behr, vertelt hierover. Zijn vader was één van de 15 slachtoffers van de beruchte Decembermoorden in 1982.

TV programma: Suriname, 5 jaar later

Uitzendingen: zondag 10, 17 en 24 mei 2015, 16.00 uur, NPO 2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.