Tsunamiwaarschuwing na aardbevingen Chili ingetrokken

‘Olieprijs nog vijftien jaar op laag niveau’
september 17, 2015
Zeker honderd doden door explosie tankwagen in Zuid-Soedan’
september 17, 2015
Show all

Tsunamiwaarschuwing na aardbevingen Chili ingetrokken

De Chileense regering heeft donderdag de tsunamiwaarschuwing voor het hele land ingetrokken. De waarschuwing ging uit na de aardbeving woensdagavond laat.

De hoogste golven werden gemeten in Coquimbo. Daar kwam het water zo’n 4,75 meter hoger dan normaal. Andere Chileense kuststeden hadden golven tot maximaal 1,3 meter.

Peru zag het water slechts enkele centimeters hoger dan normaal komen.De beving, enkele tientallen kilometers van de kust van Chili, had een kracht van 8,3. Het dodental is inmiddels gestegen van vijf naar acht. Onder meer twee vrouwen stierven omdat er puin op ze viel, terwijl drie oudere mannen een hartaanval kregen. Met name de stad Illapel, een kleine 50 kilometer van het epicentrum, werd flink getroffen. Daar is veel schade aan gebouwen en viel de stroom uit. Dat gold ook voor veel andere steden en dorpen. ”We moeten terug naar het alledaagse leven, maar waakzaam blijven”, zei minister van Binnenlandse Zaken Jorge Burgos. Lokale media melden dat nog één persoon wordt vermist.

Comments are closed.